Warmtepompen

Werking Warmtepomp

U weet waarschijnlijk al dat warmtepompen een milieu- en portemonneevriendelijk alternatief bieden voor klassieke verwarmingssystemen. Maar hoe werkt een warmtepomp juist? En wat is de gemiddelde warmtepomp-prijs?

Hier vindt u alvast wat informatie over de meest voorkomende soorten warmtepompen. Prijzen variëren naargelang uw woonsituatie, toepassing en het gekozen model: aarzel dus niet om ons te contacteren voor een offerte op maat!

 

Daikin warmtepompen

Als experts op het gebied van groene verwarming weten we dat een Daikin-warmtepomp garant staat voor een duurzame installatie met een hoog rendement. Overweegt u de overstap naar een warmtepomp? Daikin heeft een uitgebreid aanbod aan installaties: wij gaan graag samen met u op zoek naar de ideale keuze voor uw situatie.

Neem dus gerust contact op voor meer informatie of kijk verder op onze website voor een specifieke beschrijving per type warmtepomp!

 

 

Lucht-lucht warmtepompen :

Deze zijn vergelijkbaar met airconditioning qua werking: lucht-lucht warmtepomp-systemen zijn installaties met 2 units die zowel kunnen koelen als verwarmen. In de zomer onttrekt de binnenunit warmte aan de ruimte en voert deze af via de buitenunit.

In de winter gebeurt het omgekeerde en wordt de warmte die van nature aanwezig is in de buitenlucht (zelfs bij vriestemperaturen) onttrokken via de buitenunit en naar binnen geleid. 

Het hele jaar door aangename en behaaglijke binnentemperaturen? 
Gevoelig besparen op uw energiefactuur? 
Met een lucht-lucht-warmtepomp kan het!

Hier vindt u specifiekere informatie over deze warmtepompen. Kostprijs en rendement staan in een uitstekende verhouding tot elkaar bij de lucht-lucht warmtepompen, wat deze installatie tot een slimme investering maakt. Lees dus zeker verder of contacteer ons voor een offerte!

De basismodellen zijn al verkrijgbaar tegen een zeer redelijke prijs. Lucht-lucht warmtepomp-systemen, die zowel koelen als verwarmen, zijn dus helemaal niet zo duur als u misschien dacht!

Voor de plaatsing geldt een relatief lage prijs. Lucht-lucht warmtepomp-systemen vereisen immers weinig extra installatiewerkzaamheden!

De Daikin warmtepomp is op elk gebied voordelig: prijs en kwaliteit verhouden zich uitstekend tot elkaar bij elk model in hun gamma. Wij bieden u graag advies op maat om samen met u het systeem te vinden dat het best past bij uw budget!

Neem dus snel contact met ons op en ontdek hoe eenvoudig de stap naar een lucht-lucht warmtepomp is met onze totaalservice!

Indien u beschikt over een lucht-lucht warmtepomp, zult u uw klassieke centrale verwarming, tijdens de lente en de herfst, minder en soms helemaal niet hoeven te gebruiken. U zult het verschil onmiddellijk merken aan uw energiefactuur: een gevoelig lager verbruik! Lucht-lucht warmtepomp-systemen zijn dan ook niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw budget!

Dankzij de ingebouwde inverterbesturing wordt enkel de vereiste koelingsballast geleverd. Dit systeem start snel op, zodat de gewenste temperatuur in een mum van tijd wordt bereikt. Daarna corrigeert deze besturing eventuele temperatuurverschillen in de ruimte op enkele seconden.

         

 

Lucht-water warmtepompen :

Deze warmtepomp werkt op dezelfde manier als hierboven beschreven, maar het koelgas wordt door een warmtewisselaar geleid en warmt zo het water van de centrale verwarming op. Het betreft hier dus een systeem met een enkele werking: warmtepompinstallaties van het type lucht-water zijn alleen bedoeld om te verwarmen.

Verwarmen met airco. Het klinkt contradictorisch, maar dat is wat de warmtepompen voor woningverwarming doen. Het enige verschil zit in de richting: in plaats van warme lucht naar buiten te voeren zoals een airconditioning, leidt een lucht-water warmtepomp de warmte naar binnen. Via een warmtewisselaar wordt vervolgens het water van uw centrale verwarming opgewarmd.

Valt u de laatste tijd steeds vaker steil achterover van uw energiefactuur? Heeft u er genoeg van om maandelijks honderden euro’s in rook te zien opgaan aan verwarming? Jokri en Daikin bieden u een kant-en-klare oplossing aan in de vorm van een gespecialiseerde totaalservice en een breed gamma aan Daikin warmtepompen!

Ontdek hier de voordelen van deze systemen en contacteer ons gerust voor een offerte op maat: warmtepomp-prijzen worden namelijk berekend op basis van verschillende factoren zoals model van waterpomp, woning en woonsituatie en persoonlijke behoeften.

De financiële voordelen van een lucht-water warmtepomp zijn onmiddellijk te merken, wat zich uit in een verrassend korte terugverdientijd! Warmtepomp-installaties van dit type steunen namelijk volledig op warmterecuperatie van de hoeveelheid energie die reeds van nature in de buitenlucht aanwezig is en niet meer opgewekt hoeft te worden.

De ingebouwde inverterbesturing levert enkel de nodige verwarmingsbalast en zorgt tevens voor een vlotte opstart zodat de gewenste temperatuur sneller bereikt wordt. Nadien worden temperatuursveranderingen in de ruimte in luttele seconden automatisch aangepast.

Interesse? Wij geven graag het antwoord op alle vragen die u nog zou hebben over de installatie van een lucht-water warmtepomp: prijs, rendement, beschikbare modellen … Zet vandaag nog de eerste stap naar een sterk verlaagde energiefactuur met Jokri!

 

 

    

Water-water warmtepompen: de geothermische warmtepomp :

Voor dit systeem zijn boringen noodzakelijk, wat resulteert in een hoge kostprijs. Warmtepompinstallaties waarbij de warmte uit het grondwater onttrokken wordt, zijn slechts voor een zeer kleine minderheid een interessante investering. Omwille van de zwaar doorwegende nadelen van deze warmtepomp (kostprijs, ingrijpende en langdurige werkzaamheden …), voert Jokri de installatie van water-water warmtepompen niet uit.

 

 > Bezoek de Daikin website

Vraag nu uw offerte aan, gratis en vrijblijvend >>>
Contacteer ons voor meer informatie >>>
Bekijk onze producten >>>

Meer items Warmtepompen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x